PETER STEC

Art Campus Perspective Art Campus Master Plan Art Campus Axonometrics

Art Campus

Academy Masterplan

The site on top of a hill is currently occupied by a large modernist block. The master plan reacts to its articulation, but at the same time attacks its homogeneity by extending the old construction grid into it checkerboard pattern of pavilions. These are placeholders for future structures erected in collaboration with the concerned departments - minimal loft structures completed by students of the school.

Besides the pavilion volumes, the master plan focuses equally on delimited voids that create a hierarchy of nodes intensifying interaction and collaboration between the departments. The strategy extends to the old block, where one out of the eight subvolumes is removed to create a central node accessing the large building mass, with an additional study of corridors as interfaces.

2014. With Ján Studený and KAT (Architecture Department).

Images, Text © Peter Stec, 2013

Web layout based on the Fluid 960 Grid System by Stephen Bau, based on the 960 Grid System by Nathan Smith. Parts of the code released under the GPL / MIT Licenses.